www.solavoznje.si
Search
Search

 

UVOD

Prometejeva avto šola v živo prikaže celotni potek poučevanja v šoli vožnje.

Predstavi tako teoretični del usposabljanja, praktično vožnjo in še izpitno vožnjo za povrhu.

Avtošola v živo

Popisali, poslikali in v kamero smo posneli vse, kar se dogaja v šoli vožnje. V prispevkih smo povezovali praktično vožnjo v šolskem vozilu s snovjo, ki jo predava učitelj predpisov, celotni projekt pa smo zaključili z vožnjo pred izpitno komisijo.

Namen projekta

Nadejamo se, da bo vsebina zanimiva za vse bodoče voznike, saj bomo v člankih združili oziroma povezovali dogajanje med vožnjo z znanjem, ki si ga kandidati za voznike pridobijo v predavalnici. Menimo, da bo vsebina koristna in (upamo) zanimiva tudi za voznike ter ostale udeležence v prometu. Vožnja, kakršno učijo v šolah vožnje, vključuje mnoge elemente oziroma ravnanja, na katera vozniki kmalu po pridobitvi dovoljenja pozabijo. Prav v opuščanju v avtošoli pridobljenih znanj pa lahko iščemo razloge za stanje cestnoprometne varnosti pri nas.

Jasna


Jasna je dijakinja zadnjega letnika gimnazije in prvi ter najpomembnejši igralec avto šole v živo. Želi si pridobiti vozniško dovoljenje in ni je strah nastopanja pred kamero.

Učitelj vožnje


Aleš Črnivec, učitelj vožnje z dolgoletnimi izkušnjami.

Resničnostna predstava naj se prične!

Jasna gre sedaj na tečaj iz cestnoprometnih predpisov, takoj nato pa bo sedla v mazdo. Resničnostna predstava naj se prične!

Vozila avtošole Prometej

Šolsko vozilo mora imeti na strehi svetlobno tablo, dodatno zunanje ogledalce, dvojne komande in dodatno notranje ogledalo za učitelja vožnje.

Vse to je vpisano v homologacijsko izjavo in prometno dovoljenje.

 

Šola vožnje Prometej

Usposabljanje kandidatov za voznike se mora odvijati v okviru za to dejavnost registrirane organizacije, ki je vpisana v Register šol vožnje pri Agenciji za varnost prometa. Strokovni vodja šole vožnje Prometej je Martin Miklavc.

Avto šola v živo

Copyright 2024 by Prometej inženiring Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top